Ethias Belgie

België heeft vele verzekeraars die de markt bedienen, met een groot en gevarieerd aanbod aan verplichte verzekeringen en verzekeringen die men naar wens kan afsluiten.

 
Door zich te verzekeren, koopt men tegen betaling van een periodieke premie een bepaald risico af, namelijk een risico op schade met (grote) financiële consequenties. Wanneer men verzekerd is, neemt de verzekeraar onder bepaalde voorwaarden de betaling van de schade (gedeeltelijk) over.  

Het bedrijf Ethias
Ethias is een Belgisch bedrijf dat van oorsprong een verzekering voor ambtenaren is, maar sinds het jaar 2000 zijn verzekeringen aan iedereen aanbiedt. Bij Ethias staat het sociale aspect hoog in het vaandel; dit komt onder andere voort uit de collectiviteit in het verleden. Men is actief op het gebied van verzekeren, sparen, beleggen en lenen en bedient zowel particulieren al ondernemingen. Ethias is één van de eerste verzekeraars die actief was op het gebied van dienstverlening via internet.

Ethias verzekeringenpakket
Bij Ethias kan men alle mogelijke verzekeringen afsluiten, onder andere de volgende:
· Voertuigverzekeringen zoals autoverzekering, bestuurdersverzekering en motorverzekering.
· Woningverzekeringen; dekking van brandschade en waterschade.
· Leven en gezin; de familiale, de levensverzekering en de hospitalisatieverzekering.
· Reizen; annuleringsverzekering en reisverzekering.

Ethias autoverzekering
Wanneer u kiest voor een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid van Ethias, dan kunt u profiteren van de volgende voordelen:
· Korting op de premie bij een groene wagen, dit houdt in een wagen die niet meer dan 120 gram CO2 per kilometer uitstoot.
· Korting voor weinig rijden, dat wil zeggen minder dan 10.000 kilometer per jaar, geldig voor degenen met een bonus/malus van
            0 tot 2.
· Jokers die ingezet kunnen worden als troef.
· Interessante regelingen voor jonge bestuurders tot 30 jaar.
Daarnaast kan men bij Ethias ook een omniumverzekering afsluiten:
· De mini omniumverzekering die schade ontstaan door brand, diefstal, glasbraak, natuurkrachten en dieren, vergoedt.
· De volledige omniumverzekering biedt naast de dekking van de mini omniumverzekering, ook nog dekking van stoffelijke schade, wat inhoudt dat ook schade aan het eigen voertuig bij aanrijdingen door eigen schuld wordt vergoed. Let verder op de volgende punten:
o Afschrijving vindt plaats ten opzichte van de catalogusnieuwwaarde. Als de wagen jonger dan een jaar is, vindt er nog geen afschrijving plaats. Bij een auto die tussen 1 en 2 jaar oud is, wordt afgeschreven met 1,5 % per maand. Bij een wagen tussen 2 en 6 jaar is de afschrijving 1 % per maand. Vanaf de leeftijd van zes jaar wordt door taxatie van de werkelijke waarde van de auto, de schadevergoeding bepaald.
o Als men ervoor kiest om de auto te laten repareren bij één van de door Ethias aangewezen herstelbedrijven, is er geen sprake van franchise i.c. vrijstelling. Men kan echter kiezen voor een lagere premie door wel een eigen risico i.c. vrijstelling te nemen.