Fortis Belgie

In België zijn veel verzekeringsmaatschappijen maar de grootste vier, bestaande uit Fortis, Axa, Ethias en KBC, bedienen met hun aanbod een zeer groot deel van de verzekeringsmarkt.

 
Fortis is hierbij de grootste partij en biedt alle mogelijke verzekeringen aan, dus ook voor uw autoverzekering kunt u bij Fortis terecht. Leest u door voor meer informatie over Fortis.

Fortis verzekeraar en bankier
Fortis behoort binnen Europa tot één van de twintig grootste financiële instellingen. Fortis kenmerkt zich door het aanbieden van specialistische diensten en maatwerk oplossingen op het gebied van bankzaken en verzekeringen, en de klantengroep bestaat uit zowel particulieren als ondernemingen.  

Fortis en verzekeringen
Fortis biedt vele verschillende verzekeringen aan, zoals:
· Verzekeringen ten behoeve van auto en vrije tijd, zoals Burgerlijke Aansprakelijkheid, multirisk en rechtsbijstand.
· Gezinsverzekeringen bestaande uit allerlei bijstandsverzekeringen.
· Woningverzekeringen, op het gebied van zoal woningbrand, zwembad, natuurrampen en rechtsbijstand.
· Aansprakelijkheidsverzekeringen op het gebied van onder meer gezin, dieren en huispersoneel.
· Hospitalisatieverzekeringen die aanvullend zijn op de ziektekostenverzekering, wanneer men extra hoge ziekenhuiskosten heeft.

Fortis autoverzekering
Bij Fortis kunt u alle verschillende autoverzekeringen afsluiten. Hier volgen enkele kenmerken van de BA en omnium autoverzekering.
· Fortis biedt extra service boven het minimale dekkingskarakter van de Burgerlijke Aansprakelijkheid autoverzekering:
o Iedereen die met schade door aanrijding te maken krijgt, of men nu wel of geen eigen schuld heeft, heeft recht op wegslepen van het voertuig, vervoer van de inzittenden naar de bestemming en een vervangende wagen voor een dag.
o Daarnaast blijft u wanneer u bij Fortis op bonus/malus trede –2 staat, deze bonus/malus altijd behouden.Voor nieuwe klanten gelden op dit gebied ook gunstige voorwaarden die de premie heel aantrekkelijk maken en houden.
· Fortis heeft twee verschillende omniumverzekeringen:
o Multirisk, vergelijkbaar met een kleine omnium, houdt verzekering in voor schade door inbraak, diefstal, glasbraak, brand, natuurkrachten en dieren. In het geval van diefstal wordt u maximaal twintig dagen kosteloos een vervangend voertuig ter beschikking gesteld en wordt direct daarna de schade geheel vergoed.
o De waarborg stoffelijke schade plus de multirisk vormen samen een volledige omniumverzekering. De waarborg stoffelijke schade vergoedt schade die door schuld van uzelf of onbekende schuld (dus ook bij vandalisme) aan uw voertuig is ontstaan.