Kbc Belgie

Wanneer u op zoek bent naar een autoverzekering, is de kans groot dat u bij uw zoektocht ook de verzekeraar KBC tegenkomt.

 

 
KBC is een grote bankverzekeringsgroep waar u terecht kunt voor nagenoeg al uw bankzaken en verzekeringen, dus ook voor uw autoverzekering.

Profiel KBC
In 1998 is KBC ontstaan uit een fusie tussen twee Belgische banken, namelijk de Kredietbank en de CERA-Bank met de verzekeraar ABB-verzekeringen. Vanaf dat moment is het dienstenpakket steeds meer uitgebreid, net als het werkgebied. In België, maar ook in Centraal-Europa en dan met name Polen, Hongarije en Tsjechië, is KBC een grote speler die diensten aanbiedt op het terrein van bankzaken en verzekeringen en die zich richt op zowel ondernemingen als particulieren.

KBC verzekeringen
KBC heeft een groot pakket aan verzekeringen zoals:
· Wonen, de woningpolis die brand en diefstal dekt.
· Gezinsverzekeringen, zoals de gezinspolis waaronder burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en een arbeidsongevallenverzekering vallen.
· Rijden en reizen, verzekeringen zoals autoverzekering, motorverzekering en reisverzekering.

KBC autoverzekering
Wanneer u een verzekering ten behoeve van uw auto af wenst te sluiten, dan heeft KBC u vele soorten te bieden.
· Burgerlijke Aansprakelijkheid; dit is de waarborg die iedereen verplicht dient af te sluiten. Wanneer u deze autoverzekering bij KBC afsluit, dan kunt u rekenen op onder andere het volgende:
o Na vijf jaar schadevrij rijden wordt de premie al gehalveerd, dus veilige rijders worden goed beloond.
o Veilig rijden en trouwe klant zijn wordt ook beloond met de zekerheid dat men na het bereiken van de leeftijd van 65 jaar niet zonder meer als klant terzijde wordt geschoven; een verschijnsel dat helaas bij autoverzekeraars nog veel voorkomt.
o Regelingen voor jongeren zoals speciaal jongerenvoordeel.
· Omniumverzekering, de volledige omniumverzekering wordt aangeduid als ‘alle risico´s’ en de kleine omnium heeft de benaming ‘gedeeltelijke omnium’.
o De gedeeltelijke omnium vergoedt schades door natuurgeweld, brand, diefstal en glasbraak.
o De alle risico´s omnium bevat de dekking van de gedeeltelijke omnium plus ook schades door eigen schuld bij aanrijdingen.
o Wanneer de auto volledig verloren zou gaan, dan vergoedt KBC de nieuwwaarde van de auto geheel tot maar liefst een leeftijd van 30 maanden.
o Men kan zelf de franchise c.q. vrijstelling kiezen en op basis van de gekozen franchise varieert de premie.
o KBC houdt rekening met de moeilijke positie waarin jongeren verkeren bij het willen afsluiten van een eigen autoverzekering; men biedt een gunstige regeling aan waarbij jongeren via de ouders korting op de premie krijgen en toch zelf al schadevrije jaren c.q.bonus/malus op kunnen bouwen.