De beste autoverzekering in Belgie afsluiten

Wat is de beste autoverzekering ? Dit is een vraag waarop het antwoord vooral afhangt van persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren.

 

 
Een antwoord wat vooral gebaseerd zal zijn op uw gevoel samen met de factoren prijs en kwaliteit. Kwaliteit staat dan met name voor polisvoorwaarden, dekking, vergoeding en service.

Wat is de beste autoverzekering?
· De verzekering die het meest uitgebreide pakket op het gebied van dekking en vergoeding biedt.
· De verzekering, die de laagste premie hanteert met daarbij wel alle minimaal noodzakelijke dekkingen en vergoedingen.
· De beste autoverzekering is de verzekering die op een bepaald niveau van dekkingen en vergoedingen, de laagste premie binnen deze categorie hanteert.
· Misschien is de beste autoverzekering de verzekering die binnen een groep met een bepaalde premiehoogte, de beste vergoedingen, dekking en service biedt.
· Tenslotte kan voor u ook de verzekering die u afsluit bij uw vaste verzekeraar of makelaar, gewoonweg de beste zijn.

Overwegingen bij de keuze voor de beste autoverzekering
· Wilt u alleen de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of daarnaast ook de mini of zelfs de volledige omniumverzekering. Ook bij de BA verzekering zijn er inhoudelijke verschillen, vooral op het gebied van serviceverlening !!!
· Wanneer uit ervaring blijkt dat u een voorzichtig bestuurder bent, dus een bestuurder met veel opgebouwde schadevrije jaren, dan is het voor u wellicht zinvol om te kijken naar verzekeraars die voorzichtige bestuurders goed belonen.
· Heeft u geen problemen met een eigen risico of wilt u juist een verzekering waarbij het eigen risico nihil is. Normaliter zal de premie bij het verlagen van het eigen risico toenemen.
· In hoeverre wenst u dat ieder gezinslid, dus ook uw eventuele kinderen die in de categorie jongeren vallen, als courant of incidenteel bestuurder in de autoverzekering worden opgenomen.
· Wanneer u bij een bepaalde verzekeraar al verzekeringen heeft ondergebracht en u bent altijd tevreden over de communicatie, dan kan dit al een reden zijn om voor deze verzekeraar te kiezen. Het afsluiten van meerdere verzekeringen bij een bepaalde verzekeraar levert vaak ook kortingen op de premie op.
· Welke services worden aanvullend geboden en vallen onder de autoverzekering; denk aan vervangende auto, pechhulp en bijstand.